De meeste patiënten komen natuurlijk terecht in de praktijk met bepaalde klachten. De waaier aan klachten waarmee patiënten naar de osteopaat komen is behoorlijk uitgebreid. Het merendeel bestaat uit nek- en rugklachten, maar ook bij hoofdpijn, gewrichtsklachten (elleboog, knie, schouder) en verteringsklachten kan een osteopaat zijn rol spelen. 
Wanneer u met een bepaalde klacht in de praktijk komt, zullen wij u eerst uitgebreid bevragen over de klacht. We willen hiermee in de eerste plaats uitmaken of wij u op een veilige manier kunnen behandelen, maar we willen ook zo goed mogelijk kunnen een beeld krijgen van welke structuur mogelijks uw klachten veroorzaakt. Daarna voeren we een bewegingsonderzoek uit, waarin getracht wordt om het volledige lichaam te onderzoeken en te kijken waar er zich blokkades voordoen. We kijken daarbij naar de mobiliteit van spieren en gewrichten, maar ook naar de mobiliteit van het orgaansysteem en de schedel. Daarna proberen we de gevonden blokkades te koppelen aan uw klacht en wordt de behandeling gestart. In onze behandeling werken wij zowel met zachte weefseltechnieken als met iets stevigere mobilisaties en manipulaties. Bij het behandelen staat uiteraard bewegingswinst voorop, echter zonder het comfort van onze patiënt uit het oog te verliezen. Op het einde van de behandeling zullen wij steeds enkele bewegingen opnieuw testen om te kijken of hier reeds verbetering is opgetreden. Indien de behandelingsstrategie dit vereist, krijgt u ook de nodige adviezen voor thuis mee.
Gemiddeld genomen zijn er tussen de 3 en de 5 behandelingen nodig om een merkbaar effect op een klacht te hebben. Afhankelijk van de evolutie van uw klachten, zullen wij met u vervolgafspraken maken om uw klachten zo veel mogelijk onder controle te houden!

RE-BALANCE OSTEOPATHIEPRAKTIJK

Hoge Kaart 188
2930 Brasschaat

Hans Vander Mast

Copyright ©2020 Re-Balance BV