Ik studeerde in 2008 af aan de Fulltime-afdeling van the International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent. Samen met mijn DO (Diploma of Osteopathy), kreeg ik bij het afstuderen als een van de eersten in België ook een Bachelor of Science with honours in Osteopathy (BSc. (Hons) Ost.), een diploma dat ik kon behalen via een samenwerking van de IAO met de universiteit van Wales. In 2014 behaalde ik aan de University of Applied Sciences Tyrol (Innsbruck) mijn Master in de Osteopathie (MSc. Ost.). Deze opleiding verruimde vooral mijn wetenschappelijke inzichten en zorgt ervoor dat ik helemaal voorbereid ben op een mogelijke erkenningsprocedure voor osteopathie die hopelijk zo snel mogelijk in voege treedt.

Als 1 van de weinige osteopaten in het werkveld tot nu toe, beschik ik niet over een diploma kinesitherapie, maar koos ik rechtstreeks na mijn middelbare school voor een studie Osteopathie. Deze beslissing stond al vast aan het einde van mijn 5de middelbaar, dus men kan hier zeker over een soort roeping spreken.

Voornamelijk het holistisch denken, het zien van de mens als 1 geheel, en het oorzaak-gevolg-gegeven binnen de osteopathie spreken mij zeer aan. Patiënten komen vaak binnen met dezelfde klacht, maar de behandeling verschilt telkens, aangezien dezelfde klachten vaak op een verschillende manier tot stand komen. Dit maakt ons beroep zeer interessant en eigenlijk een speurtocht die nooit eindigt!

Na een jaar werken bij groepspraktijken in Zoersel en Nederland, startte ik mijn eigen praktijk in Brasschaat. Nog een jaartje later zag Re-Balance Osteopathiepraktijk het levenslicht. Na 5 jaar in de Miksebeekstraat, verhuisde de praktijk naar zijn huidige locatie op de Hoge Kaart.

Naast het werk bij Re-Balance ben ik nog als praktijkdocent verbonden aan de IAO, waarvoor ik voornamelijk actief ben in de deeltijdse opleiding in Duitsland en Nederland en in de voltijdse opleiding in Gent. Voor zowel deeltijdse als voltijdse opleiding ben ik actief als stagecoördinator.
Deze lesopdrachten zorgen ervoor dat mijn basiskennis up-to-date blijft en ik constant geprikkeld word om kritisch na te denken over osteopathie. Een competentie die me ook in de praktijk al vaak geholpen heeft!

RE-BALANCE OSTEOPATHIEPRAKTIJK

Hoge Kaart 188
2930 Brasschaat

Hans Vander Mast

Jana Detré

Copyright ©2020 Re-Balance BV